Biometrics

Oversikt

Oppgaven fokuserer på å anvende programvare for å generere data for brukertesting. Ved å bruke biometriske målinger, gir oppgaven innsikt i brukeratferd og reaksjoner, og muliggjør en grundig analyse av brukeropplevelsen for å forbedre design og funksjonalitet.

Prosjekt

Universitetet i Agder

Year

2023

Hovedmål

Dette prosjektet hadde som hovedmål å gjennomføre en grundig evaluering av brukervennligheten til nettstedet https://www.graviditetskollen.nu/. Gjennom rekruttering av deltakere og innsamling av biometrisk data ved hjelp av iMotions-programvare og -maskinvare, ble formålet å identifisere og forstå potensielle mangler i nettstedets brukervennlighet.

Prosess

Prosjektprosessen involverte rekruttering av deltakere, gjennomføring av brukertester i et kontrollert laboratorium og påfølgende analyse av innsamlet data. Deltakerne ble rekruttert gjennom universitetet, og selve testen ble gjennomført ved Universitetet i Agders Usability Lab. Etter datainnsamlingen ble grundige analyser utført for å avdekke brukeratferd, opplevelser og identifisere eventuelle utfordringer i nettstedets brukervennlighet.

Resultat

Oppgavene ble gjennomført uten større problemer, men deltakerne var enige om at nettsidens design virket utdatert. En feil ble oppdaget under utsjekkprosessen. Biometriske data ga innsikt i brukernes atferd, og generell tilfredshet var høy, som vist ved gode NPS-poeng. Anbefalinger inkluderer oppdatering av grensesnittet, løsning av utsjekkfeilen og forbedring av navigasjonen for å forbedre brukeropplevelsen.

Klikk nedenfor for å laste ned rapport!