3d-printer farm

Oversikt

For Align Racing, ble det utviklet en printerfarm, hvor en kan overvåke, starte og stoppe prints. 

Prosjekt

Universitetet i Agder

År

2021

Hovedmål

Prioritet 1: Implementering av Linux OS på en Raspberry Pi, installasjon av OctoPrint, og tilpasning av filsystemet for å sende data til det lokale nettverket er vår øverste prioritet. Videre i denne prosessen er målet å integrere en sekundær Raspberry Pi som kjører Caddy. Dette vil tillate oss å samle og videreformidle data til et dashboard hvor brukeren kan overvåke prosessen.

Prioritet 2: Vi vil etablere et subdomene til Align Racing sitt nettverk for å samle data sendt fra det lokale nettverket. Denne delen av målet innebærer å integrere instanser av OctoPrint til OctoFarm og presentere denne dataen på det dedikerte subdomenet.

Prioritet 3: Implementering av en grunnleggende autorisasjonsløsning er vår tredje prioritet. Dette vil gi brukerne muligheten til å logge seg inn i systemet. Selv om denne løsningen er mindre avansert enn andre aspekter av prosjektet, er det likevel en viktig del av å opprettholde sikkerhet og tilgjengelighet for systemet.

Komponenter

Prosjekter er bestående av en rekke forskjellige komponenter og programvarer:

Resultat

Resultatet av vårt system er et detaljert system som gir brukeren mulighet til å laste opp filer, klargjøring for printing og overvåkning av systemet. Når man er logget inn i OctoPrint sitt dashbord, vil man ha mulighet til å skreddersy etter ønskede plugins. Et eksempel på en slik plugin er spagetti detektor, som i teorien fungerer ved at kameraet identifiserer at det er oppstått problemer med print, og dermed terminerer prosessen. I dette dashbordet vil man også ha tilgang til å overvåke data som man gjerne ser som nyttig. Dette kan være data som forteller brukeren om hvor varm ekstruderen er, hvor mye filaments som er brukt og hva kostnad er på prints og en hel rekke annen informasjon. Ved at vi kommer i mål med G-suite log in, vil man kunne lagre sine egne preferanser av plugins uten at disse skal berøre andre brukere sine preferanser av plugins. På den måten vil man kunne ha et eget skreddersydd dashbord, etter egne preferanser av plugins.